Днес вероятно ще е най-топлият ден в годината, а утре

...
Днес вероятно ще е най-топлият ден в годината, а утре
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Утре жегите се местят на изток, а на запад прониква по-хладен въздух

Днес евентуално ще е най-топлият ден в годината, а на следващия ден към 15 часа в региона на Карнобат ще имаме 45 градуса. Това съобщи пред БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

" Над цяла България времето през днешния ден ще бъде доста топло. Утре също ще е горещина, само че в източната половина на родината ни, до момента в който в западната леко ще стартира да прониква по-хладния въздух. Затова на картата ще се появят оранжеви петна с температура до 25 градуса, а в източните региони и до 30 градуса ", добави той.

Професорът посочи, че в Италия температурите са достигнали 48,2 градуса.

" Това е единствено на 0,6 градуса от рекордната горещина в Сицилия. Този парещ въздух отива на изток, след което ще нахлуе в страната ни малко по-хладен атмосферен фронт, който ще освежи нещата. Това ще стане в четвъртък и в петък сутринта ", добави той.

" Днес в Дунавската низина ще бъдат измерени доста високи температури – към 40 градуса. Не чакам да бъде усъвършенстван някой народен връх ", съобщи проф. Рачев.

" Студеният фронт ще мине на следващия ден вечер през България. Ще има гръмотевици, само че преваляванията ще са относително малко и ще са в източната част на България. Хубавото е, че ще мине през нощта. Максималните температури обаче ще паднат с 10-12, а на някои места и повече ", посочи той.

" Утре също ще бъде топло, само че в източната половина, в западната малко по малко ще стартира да прониква този студен въздух. Хладният въздух ще освежи малко нещата. Това ще бъде в четвъртък и петък ", изясни той.

" Утре е тъкмо времето – в 15 ч., когато има в региона на Карнобат ще има едни 45 градуса ", сподели климатологът.

" Лично аз не чакам да бъде усъвършенстван някой народен връх, даже за обособен град ", акцентира той.

" Преди няколко дни край морето имахме светлинно шоу. Пак може да забележим някоя гръмотевица. Георги, който бе ударен от гръмотевица на плажа в Бургас, се възвръща. Мисля, че той не е изумен от мълнията. Тя е паднала доста покрай него, само че взривната вълна от нея основава отблъскващ резултат ", разяснява климатологът.

" Установява се отлично време за плаж и релакс – 24-26 градуса е температурата на водата. Тя е чиста ", сподели още той, представен от вести.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР