Днес/вчера-б.р. ПИ/ в шест часа и седем минути на автомобилната

...
Днес/вчера-б.р. ПИ/ в шест часа и седем минути на автомобилната
Коментари Харесай

На Русия е обявена война без правила - на Кримския мост

„ Днес/вчера-б.р. ПИ/ в шест часа и седем минути на автомобилната част на Кримския мост от страната на Таманския полуостров беше взривен камион, което провокира запалване на седем резервоара за гориво на трен, движещ се в посока Кримския полуостров. ”, заяви Националният антитерористичен комитет (НАК) на 8 октомври.

Частично са срутени два сектора на автомобилнното платно в посока Крим. Арката над сухоземната й част не е потърпевша. По думите на ръководителя на Крим Сергей Аксьонов, според образната оценка, едната автомобилна нишка на моста - от Керч до Таман - е непокътната. За обезпечаване на превоза се възобновява работата на фериботите. Първият ферибот към този момент е почнал прехода за товарене, а още три се готвят да отпътуват, оповестиха от пресслужбата на транспортното министерство.

Повредите по Кримския мост ще бъдат възобновени навреме, защото не са съществени, сподели ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов.

Но осведомителните организации едвам имаха време да излъчат известие за повредата на Кримския мост, когато в играта се включиха украински и западни медии. „ Керченският мост от Русия до Крим – ненавижданият знак на окупацията на южната част на украинския полуостров от Кремъл – беше подложен на мощна детонация на сектора, по който се движи железопътният трафик “, победи The Guardian.

„ В събота огнено кълбо избухна на единствения мост, свързващ полуостров Крим с континенталната част на Русия, и най-малко част от платното се срути в морето, застрашавайки главния маршрут за доставяне на съветските войски, воюващи в Южна Украйна “, оповестява The New York Times... – През лятото украинската войска разгласява в Туитър присмехулно видеоизображение, заплашващо да удари моста с управляеми ракети, предоставени от американците. Видеото демонстрира ракета-носител, високомобилна артилерийска ракетна система, плаваща върху розов надуваем сал в пролива, и моста на заден план… “, цитира NYT „ почитан украински боен “.

Балтийските страни бяха изключително разчувствани по отношение на интернационалния терористичен акт, осъществен от Украйна. „ Естония приветства и поздравява украинските специфични служби “, сподели ръководителят на естонското външно министерство Урмас Рейнсалу, разкривайки уредниците на закононарушението.

В Киев - празненство. „ Един от секторите на автомагистралата се срути на Кримския мост. Вижда се, че има вреди и на жп сектора. Можете да гледате на това постоянно! - радва се УНИАН. „ Крим, мост, начало. Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато в Украйна, всичко окупирано от Русия би трябвало да бъде изгонено “, заплаши Москва съветникът на Зеленски Михайло Подоляк.

Строителството на Кримския мост, свързващ Керченския и Таманския полуостров, стартира през 2016 година Състои се от два успоредни пътя - шосе с две ленти във всяка посока и ж.п. линия. Автомобилната част е приключена през 2018 година и Путин откри придвижването по нея със строителен камион Камаз. Железопътната част е открита през 2019 година

Общата стойност на строителството на Кримския мост възлиза на съвсем 230 милиарда рубли. В Украйна от дълго време се говореше, че Русия не е в положение да построи такова пропускателно оборудване и нарекоха известията за построяването му „ мултипликация “ и „ агитация на Кремъл “. Когато мостът беше издигнат, Киев непрестанно правеше изказвания, че ще бъде опустошен.

Знаеше се, че е допустима терористична офанзива. Буквално в навечерието на детонацията на Кримския мост секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев съобщи: „ В Крим, на фона на съветската специфична военна интервенция в Украйна, има високо равнище на терористични закани. "

А ръководителят на Крим Сергей Аксьонов сподели, че са дадени поръчения за отбрана на транспортната инфраструктура с инспекционно съоръжение съветско произвеждане, че е належащо да се увеличи готовността на силите и средствата за реагиране при изключителна обстановка, да се защитят оборудванията в усъвършенстван режим. Не съумяха, нямаше време…

Както оповестява RT, на входовете на Кримския мост има стационарни инспекционно-проверъчни радиокомплекси СТ-6035 на Управлението за ведомствена защита на Министерството на превоза на Русия, които „ осветяват “ всички транспортни средства... Комплексът е оборудван с устройства, които могат откриват съществуването на опиати, експлозиви и химикали даже след два месеца след последния контакт с тях. Благодарение на него можете да видите плътността на метала, неговия инфрачервен набор и доста други параметри. Въпросите са доста и освен към дежурната промяна, която пропусна камиона.

Терористичната офанзива на Кримския мост не е просто предизвикателство, а " оповестяване на война без правила ", сподели Олег Морозов, народен представител от Държавната дума от " Единна Русия ".

Въпросите са доста, повтаряме, и отговорите на тях чакат. „ Интересно, само че ето, удар по Кримския мост... това към този момент „ алена линия “ ли е? - споделя политологът Дмитрий Евстафиев в изявление за MK. – Или към момента е единствено сигнал за нуждата от продължение на мирния развой? Повод да извършите нов, още по-убедителен " жест на благосклонност "? Как стана по този начин, че в Украйна сериозните инфраструктурни обекти са в цялостна сигурност, добре, съвсем цялостна, а ние? “

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР