Днес въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и

...
Днес въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и
Коментари Харесай

Предупреждават за силен вятър в 14 области на страната

Днес в ъздушната маса ще се задържи неустойчива . Ще има и разкъсвания на облачността, само че ще има и валежи , краткотрайно интензивни , а и на места, основно в източната половина с гръмотевици . На обособени места в Северна България и в планинските региони ще има обилни превалявания.
 дъжд времето ThinkStock/Getty Images

Вятърът от запад-северозапад ще се усили - ще бъде най-вече сдържан, в западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен.
 карта Национален институт по метеорология и хидрология п
Жълт код за мощен вятър е разгласен за 14 области на страната за последния ден на юни, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, Софийска област и столицата София . В тези региони ще духа мощен вятър от запад-северозапад със междинна скорост 14-19 метра в секунда.  -->
 
Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 23 и 28 градуса, в София - към 22 градуса. По-късно денем от запад облачността ще стартира да понижава.
 дъжд чадър ThinkStock/Getty Images
Над Черноморието към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще има краткотрайни понижения на облачността. Ще духа сдържан западен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 24-25 градуса и ще са близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна , след обяд купесто-дъждовна. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.
 куче Thinkstock/Getty Images

В неделя, 1 юли, и в понеделник, 2 юли, ще настъпи релативно с табилизиране на атмосферата и преваляванията сензитивно ще намалея т. Над по-голямата част от ще доминира слънчево време, само че ще има и краткотрайни нараствания на облачността , единствено на обособени места - към момента с краткотрайни превалявания. Вятърът ще остане от запад-северозапад, ще отслабне и ще бъде до сдържан.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР