Днес въздушната маса над страната ще е силно неустойчива. Преди

...
Днес въздушната маса над страната ще е силно неустойчива. Преди
Коментари Харесай

Слънце и дъжд ни очакват в събота

Днес въздушната маса над страната ще е мощно неустойчива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания с гръмотевици и краткотрайни усилвания напразно. Очакват се градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад.
Максималните температури ще бъдат сред 19 и 24 градуса. През нощта против неделя, в доста региони от страната, явленията ще продължат.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за май - още ще се намали.
Над Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Над 2400 метра ще вали сняг. Ще духа до сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР