Днес въздушната маса над страната отново ще е неустойчива. Ще

...
Днес въздушната маса над страната отново ще е неустойчива. Ще
Коментари Харесай

Жълт код за цяла България за лошо време

Днес въздушната маса над страната още веднъж ще е неустойчива . Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни, с гръмотевици, вероятни са и градушки.

За това предизвестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Сутринта тук-там в низините и котловините ще има мъгла. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 20° и 25°, в София - към 21°.

Над планините преди обяд ще има повече слънчеви часове , само че и тогава ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на доста места ще има превалявания от дъжд, в доста региони ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 8°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. Сутринта тук-там по южното крайбрежие видимостта ще е понижена . В часовете към и след обяд на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР