Днес във Варна ще има тържества за 145 годишнината от

...
Днес във Варна ще има тържества за 145 годишнината от
Коментари Харесай

Продължават честванията по случай 145 години на Български военноморски сили

Днес във Варна ще има тържества за 145 годишнината от основаването на Българските военноморски сили. На Морската гара ще бъдат вдигнати флаговете на военните ни кораби, ще има и доста атрактивни демонстрации, оповестява БНР.
 
" И през днешния ден Военноморските сили не престават традициите, заложени от нашите прародители. Нашата задача продължава и за бъдеще ще бъде да пазим морския суверенитет и морските ползи на република България. И в тази комплицирана конюнктура, в която се намираме военноморските сили не престават да носят тази вахта и извършват тази задача всекидневно, ежечасно и ежеминутно ", съобщи контраадмирал Кирил Михайлов - пълководец на Военноморските сили.
 
Контраадмиралът добави, че корабите на военноморските сили непрестанно организират наблюдения в Черно море, с цел да се подсигурява сигурността на корабоплаването. От началото на войната в Украйна досега са унищожени 6 плаващи мини и е реагирано на съвсем 60 сигнала. " Защото за нас това е най-важната задача - да пазим крайбрежията безвредни ", акцентира той.
 
 Контраадмирал Кирил Йорданов Контраадмирал Кирил Йорданов Източник: Български Военноморски сили
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР