Днес във Варна се проведе пресконференция на народните представители от

...
Днес във Варна се проведе пресконференция на народните представители от
Коментари Харесай

Коста Стоянов от „Възраждане“: Има проблеми при изпълнение на проекта за Водния цикъл на Варна

Днес във Варна се организира конференция на народните представители от парламентарната група на „ Възраждане “- инж. Коста Стоянов и Николай Костадинов.

В 48-то Народно заседание инж. Стоянов е ръководител и на  Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Като народни представители, определени от Варна, те зададоха въпрос към Министъра на районното развиване и благоустройството по отношение на Водния цикъл на града.

Видно от отговора на министъра стана ясно, че планът за Водния цикъл на Варна действително е един от най-проблемните в своето осъществяване. Проблемите са свързани  както с голямото закъснение на периодите при осъществяване на  проекта, прекосяването на трасето на Водния цикъл през региони, в които има свлачища, по този начин и със закъснение при отчуждаване на регионите.

В този план си партнират Община Варна, Областна админстрация - Варна и ВИК – Варна и забавянето във всички процедури би могло да докара до проблеми с водоснабдяването в града или даже до оставането без вода на избрани региони в града. 

От позиция на фазирането на плана следва един доста сериозен проблем, който е обвързван с обстоятелството, че през идващия програмен интервал предпочитано ще бъдат давани средства за водоснабдяване, а не за канализация. Това значи, че канализацията, която няма да бъде изпълнена до края на плана, ще би трябвало да се извършва по-късно за сметка на всички нас, данъкоплатците.

Инж. Стоянов и като ръководител на  Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление ще продължи да следи плана, а като депутат, определен от варненци, ще продължи да упорства за премахване на нередностите при осъществяването му, определяне на директните виновници, позволили неточности при осъществяването, и за вдишване на лична отговорност от тях, съгласно плануваното от закона.
https://www.facebook.com/vazrazhdanevarna1/videos/1519454748553504
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР