Днес във Варна и още десет града на страната, сред

...
Днес във Варна и още десет града на страната, сред
Коментари Харесай

И днес варненци излизат на митинг за мир и неутралитет

Днес във Варна и още 10 града на страната, измежду които София, Пловдив, Русе и Стара Загора, ще се организира Общобългарски поход за мир и неутралитет срещу изпращане на оръжия и военна помощ в Украйна и въвличането на България във война

Днешният протест ще се реализира пред Община Варна в 18:00 ч., оповестиха уредниците за Moreto.net.

Припомняме, че през вчерашния ден стотици жители се включиха срещу изпращането на оръжия и военна помощ за Украйна.

Шествието потегли от Общината и мина по маршрута бул. " Осми Приморски полк " - пл. " Съединение " - бул. " Цар Освободител " - ИУ - Варна - бул. Княз Борис I " - ул. " Преслав " (до постройката на Областна администрация - Варна).

По-рано през днешния ден след 5-часови диспути Народното събрание одобри предлагането на " Продължаваме промяната " да се даде мандат на Министерския съвет за оказване на военнотехническа помощ на Украйна.

Това стана с гласовете на 200 народни представители от Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. Против бяха 13 депутати от „ Възраждане ” и по един от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

От Българска социалистическа партия, които бяха срещу оказването на военна помощ, се съгласиха на текста на Политическа партия - да не изпращаме оръжия, а единствено да се даде мандат на кабинета за ремонт на украинска военна техника.

" Решението на Народното събрание за мандат на държавното управление да предложи пакет от ограничения за помощ на Украйна, не включва даването на военна техника на Украйна , обявиха изрично от Българска социалистическа партия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР