Днес във фоайето на Регионална библиотека Н. Й. Вапцаров, Кърджали

...
Днес във фоайето на Регионална библиотека Н. Й. Вапцаров, Кърджали
Коментари Харесай

Изложба от творби на визуалното изкуство – съчетание на традиционното с модерното, се откри в Кърджали

Днес във фоайето на Регионална библиотека „ Н. Й. Вапцаров ”, Кърджали бе открита галерия на Digital art произведения за показване на образно модерно изкуство като част от дейностите по план „ Контаминации на действителности ”, осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ”.

Изложбата показва произведения от графичен /комуникационен/ дизайн на местни създатели с контрапунктен на концепцията дворен фон, за провокация към повишение на цифрови познания и умения на младежка публика и за цифровите благоприятни условия на разнообразни софтуери за интерактивна визия със характерни послания.

Изложбата откри шефът на културната институция Елисавета Кехайова. По думите й изложбата съчетава обичайното изкуство с цифровото съвременно. „ Съвременните технологии по този начин ни връхлитат, че от обичайните неща, с които сме привикнали да живеем съвсем нищо не остана. Затова се опитахме посредством тази галерия да представим пред младежите модерното изкуство и по какъв начин се случва то ”, сподели при откриването на изложбата Кехайова. В рамките на плана „ Контаминации на действителности ” предстояли още няколко срещи с възпитаници от трите училища-партньори по плана – СУ „ П.Р. Славейков ”, СУ Отец Паисий ” и Езикова гимназия „ Христо Ботев ”, чиято цел е те да се обучат по какъв начин на процедура се случва модерното изкуство. Техни ментори ще бъдат IT-специалистът Галя Деликирева и художничката Мая Мечева.

Идеята ни е младежите да натрупат минимални знания за правене на образно изкуство и да ги надграждат, сподели Галя Деликирева. По думите й тази провокация към младежите цели пренагласа на досегашни и придобиване на нови модели, знания и умения за бъдеща реализация посредством обучителни уоркшопи и киберлаборатории, в които ще покачват и развиват умения за основаване на образни артикули с нови технологии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР