Днес вътрешният министър връчи ключовете на още 90 автомобила с

...
Днес вътрешният министър връчи ключовете на още 90 автомобила с
Коментари Харесай

„Пътна полиция“ се сдоби още 90 нови автомобила с висока проходимост

Днес вътрешният министър връчи ключовете на още 90 автомобила с висока проходимост, предопределени за пътна полиция. На късата гала министър Калин Стоянов акцентира, че без значение от множеството критици на Министерство на вътрешните работи, управлението на ведомството продължава да следва заложените си цели, един от които е да обезпечи на чиновниците си техническите средства за осъществяване на техните директни отговорности. Доказателство за това е и днешното събитие, на което пътните служители на реда от регионалните дирекции и Столична дирекция на вътрешните работи получават ключовете на 90 скоростни автомобила.

„ Това е още една дребна крачка в борбата, която водим с пътния травматизъм. Убеден съм, че с сходни дребни, само че сигурни крачки, ние ще излезем спечелилите в тази борба “. Той напомни, че става въпрос за социална поръчка, по която следва да се доставят общо 467 автомобил. Тя е обособена в три позиции- 35 високоскоростни, които сътрудниците от Пътна полиция получиха, втората – 200 леки, част от които са към този момент доставени, и трета – тази от 227 автомобила, първите от които през днешния ден към този момент са факт “.

Вътрешният министър акцентира, че това се случва без значение от тежките процедури и продължителния интервал от стартирането на поръчките до тяхната реализация. Той съобщи изрично, че няма да допусне прокрадването на недоброжелателно опълчване, тъй като напъните са ориентирани към застраховане с техника на всички сътрудници от структурите на ведомството. „ През идващите месеци ще бъдат получени и идващите сходни коли и те ще попълнят автопарка и на други звена в Министерство на вътрешните работи. Поздравявайки ги с днешния ярък християнски празник – Голяма Богородица, министър Стоянов се обърна към сътрудниците си с пожелания да карат безаварийно и отговорно.

Директорът на ГДНП основен комисар Атанас Илков също не скри упованията си, че оборудвани с новата техника, полицейските екипи ще имат още една спомагателна мотивация да работят дейно за възстановяване на пътната конюнктура и попречване на пътния травматизъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР