Днес Васил Божков, който е обявен за международно издирване, се

...
Днес Васил Божков, който е обявен за международно издирване, се
Коментари Харесай

Васил Божков е задържан за 72 часа

Днес Васил Божков, който е разгласен за интернационално търсене, се е явил непринудено пред органите на Министерство на вътрешните работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Летище София “. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура (СГП), има наложена мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа, оповестяват от прокуратурата.

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са подхванали всички законови условия по предявяването на обвиняванията по отношение на В.Б., като в границите на разпита му в качеството на обвинен той има право да даде пояснения. Предстои наблюдаващите прокурори да преценяват дали да внесат искане пред Софийския градски съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

С оглед на това, че В.Б. има качеството на очевидец по друго досъдебно произвеждане, водено в СГП, по което са изпращани молби за интернационална правна помощ, като същите не са били изпълнени, следва призоваването на лицето за разпит в качеството му на очевидец по наказателното произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР