Днес Вашингтон ще обяви нови санкции срещу Москва заради подкрепата

...
Днес Вашингтон ще обяви нови санкции срещу Москва заради подкрепата
Коментари Харесай

САЩ ще обявят нови санкции срещу Русия

Днес Вашингтон ще разгласи нови наказания против Москва поради поддръжката на Кремъл за режима на Башар Асад в Сирия, съобщи заяви Нюз.бг. Това съобщи през вчерашния ден непрекъснатата представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.
Очаква се глобите ще бъдат огласени от министъра на финансите Стивън Мнучин. По думите на Хейли те ще бъдат въведени преди всичко против съветски компании, които са свързани с Асад и с потреблението на химически оръжия.
" Асад знаеше, че Русия го поддържа, знаеше, че Русия ще го отбрани в Организация на обединените нации и постъпи неразумно, употребява го (химическото оръжие - б. р.) по най-агресивен метод. Трябва да сме наясно,че не можем да допуснем каквато и да било приложимост на химическо оръжие ", разяснява Хейли.
Тя опроверга информациите, че президентът Доналд Тръмп счита да изтегли американските военни от Сирия в границите на шест месеца. По-рано през вчерашния ден пресаташето на Белия дом Сара Сандърс разгласи, че президентът Трмъп желае допустимо най-скоро американските военни да се върнат от Сирия, само че посочи, че задачата на Съединени американски щати остава непроменена - заличаване на ИДИЛ и основаването на условия, при които възобновяване на групировката да бъде невероятно. По думите й Вашингтон чака от съдружниците си да поемат повече отговорности по сигурността в района
В началото на месеца Съединени американски щати вкараха наказания против 38 съветски предприемачи, служители и компании. Това докара до намаляване на рублата и до сериозен спад на фондовите пазари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР