Днес въпросът е само дали Украйна изобщо ще продължи да

...
Днес въпросът е само дали Украйна изобщо ще продължи да
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Днес въпросът е дали Украйна изобщо ще продължи да съществува

" Днес въпросът е единствено дали Украйна въобще ще продължи да съществува ".

Така кметът на Киев Виталий Кличко отговори на въпрос на швейцарския портал 20 Minuten дали има политически упоритости по отношение на поста президент на Украйна. Според него би било " неуместно " да се мисли за такова нещо в този момент.

" Путин не приема Украйна като самостоятелна страна, това не е загадка. Той споделя, че Украйна е част от Руската империя. Ние се борим за нашата независимост и самостоятелност. В същото време към този момент има окопна война измежду нашите политици - в една разтърсена в съществуването си страна. Това е просто неуместно. Така че да приказвам за политическите си упоритости в този момент не би било рационално. "

На въпрос дали е сюрпризиран от спада на доверието към Зеленски, Кличко дава отговор:

- Не.

- Защо не?

- Хората виждат кой е ефикасен и кой не. Имаше и има доста упования. Зеленски си заплаща за грешките, които направи. Имаше прекалено много информация, която не отговаряше на действителността.

- Генерал Залужни сподели, че войната е стигнала до невъзможност и беше мощно подложен на критика за това. Допусна ли неточност?

- Не. Той сподели истината. Понякога хората не желаят да чуят истината. Но в последна сметка той е виновен и изясни, и обоснова каква е обстановката през днешния ден. Разбира се, можем еуфорично да лъжем хората и сътрудниците си. Но не можете да вършиме това постоянно. Някои наши политици подлагаха на критика Залужни за ясните му думи - погрешно. Заставам зад него.

Напоследък в украинските средства за всеобща информация все по-често се написа за възходяща борба сред Зеленски и главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужний. Миналата година локалните издания оповестиха, че президентът желае да в профил главнокомандващия от поста му и да го сложи отпред на Министерството на защитата, защото вижда в него противник в президентските избори.

Самият Зеленски в неотдавнашно изявление за английския таблоид " Сън " назова опитите на военните да се включат в политиката огромна неточност. Медиите считат, че това е директна офанзива против Залужний и фактическо признание на спора сред тях.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР