Днес Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разрушиха понтонен мост и

...
Днес Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разрушиха понтонен мост и
Коментари Харесай

ВСУ разби на пух и прах руски батальон, унищожени са над 70 БМП-та |

Днес Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) унищожиха понтонен мост и унищожиха десетки БМП-та, танкове и камиони на съветския агресор при опит да преминат река Северски Донец.

Снимките и видеата от погрома над съветските нашественици са неповторими.

„ Днес следобяд, 12 май, рашистите се пробваха да евакуират обкръжените войски на Въоръжените сили на Руската федерация, само че бяха унищожени от артилерията на ВСУ. Елиминиран е цялостен съветски батальон “, оповестяват управляващите в Киев. 

Руснаците са били хванати в капан откакто украинската защита е взривила понтонния мост, по който е трябвало да се изтеглят в отстъплението си. Част от солдатите на Путин са съумели да се спасят като изоставили машините и да побегнали да преплуват реката.



През последните 4 дни при несполучливи опити за прекосяване на Северски Донец руснаците са изгубили над 70 единици бронирана техника, както и общо два пехотни батальона.

Най-тежки загуби през днешния ден е претърпяла 74-та мотострелкова бригада на въоръжените сили на РФ (военна част 21005). 

Според ръководителя на Луганската военна администрация Сергей Гайдай протичащото се край Северски Донец може да се дефинира като " втората Чернобаевка “ поради тежките погроми над рашистите.



Британското разузнаване също удостоверява, че руснаците търпи огромни загуби в жива мощ и техника в борбите с украинската войска. Някои елементи от въоръжените сили на РФ към този момент бяха изтеглени от Харковска област.

Сега окупаторите са се концентрирали върху предотвратяването на въоръжените сили на Украйна да доближат границата с Русия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР