Днес валежите в западната половина на страната ще спрат и

...
Днес валежите в западната половина на страната ще спрат и
Коментари Харесай

Валежите днес се местят в източната половина на страната, в Пловдив - слънце и над 30 градуса

Днес преваляванията в западната половина на страната ще спрат и ще се ориентират на изток. В Пловдив ще доминира слънчево време с предстоящи оптимални стойности до 30-31 градуса. Валежи над града са малко евентуални.

Над страната ще духа до сдържан северсевероизточен вятър и температурите съвсем на всички места ще се понижат; преобладаващите оптимални ще бъдат сред 25° и 30°. Краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки ще има на доста места в източната половина от страната. Над западната половина ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца.

Над планините в западната половина от страната ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Над масивите от Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е постоянно забележителна и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 26°-29°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР