Днес валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще

...
Днес валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще
Коментари Харесай

Снеговалежи и силен вятър в 4 области на Южна България

Днес преваляванията в съвсем цялата страна ще спрат. Облачността ще се раздира и в множеството региони ще доминира слънчево време. Значителна ще се задържи над по-голямата част от Дунавската низина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни региони, където на обособени места ще прехвърча сняг, съобщи БГНЕС.

В източната половина от страната северният вятър ще отслабне и ще е до сдържан, до момента в който в западната ще е съвсем безшумно.

Жълт код е разгласен за 4 области на Южна България поради снеговалежи и мощен вятър. Това са областите Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. Там снежната завивка ще се усили до 20 см, в планината с нови 30-40 см. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър и ще има виелици и формиране на преспи.

Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, в София – към минус 7°. През деня ще е студено с оптимални температури сред минус 3° и 2°, в София към минус 2°, по Черноморието минус 1, в северните региони сред минус 3 и 0, в Южна България към 0-1 градуса. В четвъртък ще има раздрана облачност, сутринта температурите ще паднат до минус 11 градуса в Западна България, денем ще бъдат сред минус 2 и 1 градуса.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР