Днес валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще

...
Днес валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще
Коментари Харесай

ВАЛЕЖИТЕ СПИРАТ! Слънцето пробива облаците, термометрите ще стигнат едва до 2 градуса

Днес преваляванията в съвсем цялата страна ще спрат. Облачността ще се раздира и в множеството региони ще доминира слънчево време. Значителна ще се задържи над по-голямата част от Дунавската низина, по високите полета на Западна България и в крайните югоизточни региони, където на обособени места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната северният вятър ще отслабне и ще е до сдържан, до момента в който в западната ще е съвсем безшумно. Ще е студено, с оптимални температури сред минус 3° и 2°, в София – към минус 2°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца. такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
свързани новини33881на 02.01.2020
По Черноморието ще е прохладно. Ще духа мощен вятър от север-североизток, който денем последователно ще отслабва. Валежите последователно ще спрат, най-късно по южното крайбрежие, и облачността ще се раздира. Ще е студено с оптимални температури сред минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините преди обяд на доста места към момента ще превалява сняг, само че преваляванията бързо ще спрат и облачността над доста места ще се раздра. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа мощен, по билата плевел североизточен вятър. По старопланинските проходи ще има навявания. Ще е студено с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 4°, на 2000 метра - към минус 7°.

В четвъртък облачността ще намалее, над доста региони до слънчево време. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад. В петък и събота вятърът още веднъж ще се усили, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще е сдържан. Облачността ще е променлива, без превалявания. Сутрин ще е студено, с минимални температури в обособени региони до минус 10° - минус 12°, а дневните ще се покачат, оптималните в събота ще са сред 5° и 10°.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР