Днес валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и

...
Днес валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и
Коментари Харесай

Много ветровито време и днес

Днес преваляванията ще стопират, а облачността ще се раздира и понижава. По-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има валежи от дъжд, на обособени места в Североизточна България - дъжд и сняг. Ще е прохладно с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад, като тук-там поривите му ще надвишават 100 км/ч. Максималните температури ще са сред 5° и 10°, в София – към 5°.

В планините ще има забележителна облачност с превалявания от сняг. След обяд в масивите от Западна България снеговалежите ще стопират и облачността ще са раздира. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 10°.

В сряда ще превалява към момента единствено на обособени места, само че ще остане прохладно. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 5° и 10°. В четвъртък вятърът ще отслабне, облачността ще намалее и минималните температури още ще се намалят, само че оптималните ще тръгнат нагоре.

През идващите дни стоплянето ще продължи, макар че още веднъж ще има превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР