Днес валежите ще се активизират и усилят, главно в източната

...
Днес валежите ще се активизират и усилят, главно в източната
Коментари Харесай

Снегът продължава да трупа, на места ще е обилен

Днес преваляванията ще се засилват и усилят, основно в източната половина от страната. Ще бъде най-вече облачно. На доста места ще вали сняг, единствено в крайните югоизточни региони – дъжда ще е от дъжд, само че по-късно и там ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка, по-значителна в планинските региони.

Поради упования изобилен снеговалеж в 3 области е разгласен жълт код. Това са Смолян, Кърджали и Хасково, където се чака покривката да доближи 25 см.

Още преди обяд в югозападните региони преваляванията ще стопират и облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад и с него ще продължи да прониква леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за декември.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и в Предблакана. Снежната завивка ще продължи да се усилва. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 5 градуса, на 2000 метра – към минус 10.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Дъжд ще вали по Южното Черноморие, само че по-късно и там ще премине в сняг. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха ще бъдат 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 11. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР