Днес валежите ще продължат. Значителни ще са в централните и

...
Днес валежите ще продължат. Значителни ще са в централните и
Коментари Харесай

Валежите продължават, жълт и оранжев код за цяла България

Днес преваляванията ще продължат. Значителни ще са в централните и източните региони от страната, до момента в който в западните краткотрайно ще отслабнат. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад, в източните региони - от югоизток, само че до края на деня ще се ориентира от североизток и ще стартира да се усилва. Температурите ще се намалят още и в множеството региони оптималните ще са сред 11 и 16 градуса, в София към 11.

За Западна и Североизточна България е разгласен жълт код за значителни превалявания. Той е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник, София, София област, Видин, Враца, Монтана, Силистра, Добрич и Варна. За останалите области кодът е даже оранжев.

Атмосферното налягане в утринните часове е доста по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се покачва, само че ще остане по-ниско.

В планините ще бъде облачно, прохладно с превалявания от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа мощен, краткотрайно и плевел вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра – към 2.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа сдържан югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от североизток и ще стартира да се усилва. Максималните температури ще са 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 17-19. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР