Днес валежите ще продължат, на много места ще са значителни

...
Днес валежите ще продължат, на много места ще са значителни
Коментари Харесай

НИМХ предупреждава за опасно време - цялата страна е в червен, орънжв и жълт код

Днес преваляванията ще продължат, на доста места ще са обилни по количество. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. След обяд със захлаждането в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна покрива, а по проходите ще има виелици и ще се образуват навявания.
 
Със мощен северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър ще нахлува леден въздух. Червен, оранжев и жълт сигнален код за рискови снеговалежи са оповестени за другите области. Предупреждението е за цялата страна.
 
Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 0 градуса в западните региони до 16-17 градуса тук-там в Югоизточна България, където преди обяд ще духа мощен югозападен вятър; там по-късно денем ще има и гръмотевична активност.
 
Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се обилни превалявания, а по южното крайбрежие и гръмотевична активност. Ще духа мощен преди обяд югозападен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури: 10-17 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с наклонност на увеличаване.
 
Над планините ще бъде облачно със обилни превалявания, които и в ниските елементи ще преминат в сняг. Ще духа плевел югозападен вятър, който на първо време в ниските елементи ще се ориентира от север-северозапад.
 
Ще има снежни виелици, по проходите ще се образуват преспи и навявания. Поради изобилните снеговалежи видимостта ще бъде мощно понижена. Температурите ще се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към 3 градуса, на 2000 метра към минус 1 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - доста ще се намали.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР