Днес валежите ще продължат и ще обхванат цялата страна. На

...
Днес валежите ще продължат и ще обхванат цялата страна. На
Коментари Харесай

Снеговалежи с вятър и понижение на температурите

Днес преваляванията ще продължат и ще обзет цялата страна. На доста места ще са обилни по количество. Още преди обяд в планинските региони и на обособени места в Североизточна България дъждът ще минава в сняг, а до края на деня влажен сняг ще завали и на доста места в останалата част от страната, съобщи кореспондент на БГНЕС. Обявен е оранжев код за интензивни превалявания в 14 области, жълт код в останалите области на страната.


Привечер ще стартира да се образува снежна завивка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен. По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват. Сутринта ще са сред 5° и 8°, а към 14 часа в по-голямата част от страната ще са сред 1° и 4°; в София - към 2°.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Ще има условия за навявания и виелици. Ще нахлува леден въздух и денем температурите внезапно ще се намалят.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. С него ще нахлува леден въздух и към 14 часа температурите ще са 4°-5°. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР