Днес валежи ще обхванат източните райони, на отделни места ще

...
Днес валежи ще обхванат източните райони, на отделни места ще
Коментари Харесай

Вижте какво ще е времето днес

Днес превалявания ще обзет източните региони, на обособени места ще има обилни количества и градушки. След обяд от северозапад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира.
Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще се усили до краткотрайно мощен. С него ще нахлува студен въздух и оптималните температури ще са сред 27 и 32 градуса, в крайните югоизточни региони до 35 градуса.
Жълт код за гръмотевични стихии и мощен вятър е разгласен в 19 области. Той е в действие за София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Благоевград, Пазарджик, Пловдив.
Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, основно в следобедните часове интензивни и обилни по количество, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания дъжд с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е мощен. Максимална температура на 1200 метра към 23 градуса, на 2000 метра - към 15 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР