Днес в западната половина от страната е в сила жълт

...
Днес в западната половина от страната е в сила жълт
Коментари Харесай

Гръмотевично и днес, и през почивните дни.

Днес в западната половина от страната е в действие жълт код, за до 30 л/кв.м дъжд. Възможна е и градушка.

Днес още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, гръмотевични стихии и местни градушки. Преди обяд над Североизточна България и по Черноморието ще е най-вече слънчево, само че след обяд тук-там и там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър: в западната половина от страната - от северозапад, а в източната – от югоизток. Максималните температури ще са от 25°-28° в Западна България до 32°-33° в североизточните региони.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над южното крайбрежие, където на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-27°. Температурата на морската вода е от 23-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 11°.

Утре, в областите Видин, Монатана, Враца, Ловеч и Габрово е в действие оранжев код за гръмотевични стихии и градушки. Очакваните количества дъжд са до 50 л/кв.м. В останалите елементи на страната, без крайните източни региони, кодът е жълт за до 30 л/кв.м.

И през идващото денонощие ще се задържи неустойчиво, с развиване на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. През нощта в обособени региони в Западна България, а на следващия ден на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки, като по-значителни ще са явленията в Северна и Западна България. С превалявания, единствено на обособени места, а преди обяд и с повече слънчеви часове ще е в крайните източни региони. Максималните температури ще са най-вече сред 25° и 30°.

В неделя и понеделник ще се задържи неустойчиво, с развиване на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места из цялата страна ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки. От северозапад, в източните региони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух; температурите едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 24° и 29°. Във вторник и сряда преваляванията сензитивно ще намалеят като обсег и активност, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР