Днес в зала Триадица“ се проведе спортен празник за ученици

...
Днес в зала Триадица“ се проведе спортен празник за ученици
Коментари Харесай

Мария Гроздева насърчи ученици да спортуват

Днес в зала „ Триадица “ се организира състезателен празник за възпитаници 4–5 клас от София, „ Спортни лъвчета ” 2019, отдаден на Деня на спорта, с присъединяване на 200 деца.
 Злато за Мария Гроздева и седмо класиране на Олимпиада
Основен мотиватор с несломимият си състезателен дух беше двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. Тя насърчи младите участници да продължат да се занимават със спорт, тъй като и тя е почнала като тях и това е гаранция за триумфи в живота. Срещите на подрастващите с сполучливи спортисти е част от програмата „ My Olympic Experience ” подкрепена от Европейската комисия.

Подобни събития възпитаващи в олимпийски дух ще се провеждат през 2019 и от сътрудниците на „ ЛЕВСКИ-Спорт за всички “ – „ Олимпиакос “- Гърция и „ Лацио “- Италия.

Събитието бе намерено от олимпийската шампионка, персоналният и треньор Валери Григоров, ръководителя на „ ЛЕВСКИ-Спорт за всички “ – Люсиен Велчев, президента на Европейската асоциация на многоспортовите клубове “ – Ванина Миланова “, Десислава Темелкова – представител на Столична община, Юлия Боянова – ръководител на Българска асоциация спорт за учащи и Красимир Кънев – основен специалист от дирекция „ Спорт за учащи и спортни учебни заведения “, Министерство на младежта и спорта.

В единадесетото издание на „ Спортни лъвчета “, децата премериха сили в отборни надпревари – щафета „ Спортни лъвчета “ и изтегляне на въже и самостоятелни игри – даващи прави на присъединяване в наградна лотария. Организатори на събитието са Спортен клуб „ ЛЕВСКИ – Спорт за всички ”, Столична община и Българска асоциация спорт за учащи, с маркетинговата поддръжка на организация „ Реал-Спорт “ и ваучери за спортни артикули обезпечени от “Спорт хранилище ”.

Класиране:
Теглене на въже
1. 81 СУ „ Виктор Юго “
2. 123 ОУ „ Стефан Стамболов “
3. ЧОУ „ Светлина “
4. 92 ОУ „ Димитър Талев “

Щафетна игра „ Спортни лъвчета “
1. 34 ОУ „ Стою Шишков “
2. 92 ОУ „ Димитър Талев “
3. 81 СУ „ Виктор Юго “
4. ЧОУ „ Светлина “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР