Днес в Югозападния университет Неофит Рилски“ се проведе кариерна борса,

...
Днес в Югозападния университет Неофит Рилски“ се проведе кариерна борса,
Коментари Харесай

Кариерна борса с участието на водещи организации в химическата индустрия се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Днес в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ се организира кариерна борса, ориентирана към студенти, учащи се в професионално направление 4.2. „ Химически науки “. В рамките на събитието студенти от разнообразни специалности имаха опция да се срещнат с трендовете на пазара на труда и опциите за реализация, а работодателите да осъществят връзка с евентуални фрагменти.

Форумът бе открит от проф. доктор Иванка Станкова – заместник-ректор по научноизследователската активност и докторантското развиване на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ и началник на плана, в границите на който се организира кариерната борса.

Проф. Станкова приветства участниците във форума и означи, че такива срещи са потребни както за студентите, по този начин и за работодателите.

„ Много бих се радвала в случай че след тази кариерна борса работодателите намерят най-подходящите хора за своите оповестени позиции, а нашите студенти съумеят да се осъществят откакто се дипломират “, сподели по време на откриването проф. Станкова.

Тя акцентира, че форумът е част от дейностите по план „ Модернизация, цифровизация и интернационализация на образованието в „ Химикотехнологичен и металургичен университет “ по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “. Проектът, в границите на който се организира кариерната борса, има за цел посредством партньорство и взаимоотношение с други университети да се модернизира и да се увеличи качеството на образование по професионално направление 4.2. Химически науки в Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

В кариерния конгрес участваха 14 работодателски организации, водещи компании в химическата промишленост и други заинтригувани бизнес организации. На особено обособени щандове работодателите презентираха своята активност и организираха къси изявленията със студентите.

Представители на Кариерния център на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ участваха във форума със независим щанд. Специалистите от Центъра срещнаха студентите и работодателите с услугите, които оферират.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР