Днес в цялата страна продължават възпоминателните церемонии по повод 151-вата

...
Днес в цялата страна продължават възпоминателните церемонии по повод 151-вата
Коментари Харесай

151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Днес в цялата страна не престават възпоминателните церемонии във връзка 151-вата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

В София от 17.00 часа  ще се проведат архиерейска панихида в храм " Света София " и възпоменателна гала пред паметника на Васил Левски в София в 18.00 часа.

По време на церемонията възпоменателно слово ще произнесат президентът Румен Радев, кметът на София Васил Терзиев и ректорът на Софийския университет проф. Георги Вълчев.

Възпоменателна гала във връзка 151-вата годишнина от гибелта на Васил Левски ще има и пред паметника му в парка на Военната академия. Домакин на проявата е началникът на академията генерал-майор Тодор Дочев.

Паметникът на Левски във Военната академия е открит през 2016 година по самодейност на военно-патриотични организации.

В Столичната библиотека се открива документална галерия.

В родния град на Левски Карлово годишнината ще бъде маркирана с протест поклонение.

В Ловеч довечера се провежда обичайното Национално възпоменателно факелно шествие в памет на Апостола на свободата Васил Левски, тази година под надпис " 151 години величие ". По рано денем годишнината от гибелта на Левски ще бъде маркирана и с гражданско поклонение пред паметника му в двора на Къкринското ханче.

Заради отбелязването на датата се вкарва специфична организация на придвижването в региона към храм-паметника „ Свети Александър Невски " от 8 сутринта до 8 вечерта са неразрешени престоят и паркирането на коли.

По бул. „ Васил Левски " в региона на паметника от 10 сутринта до 20 ч. е неразрешено влизането и в двете направления, както и по прилежащите улици. Има смяна и в градския превоз в региона.

" Васил Левски има тези добродетели, които всеки човек би следвало да има: да бъде добър към всички, да бъде почтен към всички, да бъде самоуверен да споделя кривиците на този, който е против него. Както самият Васил Левски споделя: " Кажете моите кривици и аз твоите, па` да продължим дружно ".

Това напомни Дора Чаушева шеф на Националния музей " Васил Левски " в град Карлово:

" Той съумява да увлича всички да последват неговите хрумвания. Един човек, който и да бил, колкото и огромен талант да е, самичък не може да реализира такова всенародно дело. А, единствено човек, който има качествата и способността да убеди другия, че това е пътят, по който би трябвало да се върви, е изключително скъпо качество за Васил Левски ".

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед31151Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед46609Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед34160Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед77755Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед81884Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373742Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251703Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229787Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113000Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94990Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениРумен Петков9645Д-р Румен Петков: България в изискванията на осведомителна неоколониална зависимостХристо
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР