Днес в Централна и Източна България ще е предимно слънчево,

...
Днес в Централна и Източна България ще е предимно слънчево,
Коментари Харесай

Ветровито, но предимно слънчево в по-голямата част от страната

Днес в Централна и Източна България ще е най-вече слънчево, а над Западна облачността ще се усилва. След обяд и през нощта против събота тук-там там ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, покрай северните планински скатове – краткотрайно мощен и стремителен юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните региони ще стартира да се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София - към 13°, а оптималните - сред 26° и 31°, малко по-високи в регионите чувствителни на южен вятър.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове по върховете видимостта краткотрайно ще е понижена. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се усили, а по здрач и ще превали. Ще духа мощен, по високите елементи и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 15°.

През почивните дни на доста места ще има превалявания, локално ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество, в събота в Централна, а през нощта против неделя и в неделя и в Източна България - с гръмотевични стихии. Вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад, в неделя и ще се усили. Минималните температури ще останат високи, а дневните ще се намалят доста и в неделя оптималните ще са от 16°-17° в западните до 24°-25° в югоизточните региони. В понеделник ще е прохладно, само че до вечерта вятърът ще отслабне. Над Източна България преди обяд към момента ще има превалявания.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР