Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево,

...
Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево,
Коментари Харесай

Летни температури и силен вятър в петък

Днес в Централна и Източна България ще бъде най-вече слънчево , а над Западна облачността ще се усилва и вплътнява.Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

След обяд и през нощта против събота тук-там там ще има превалявания от дъжд.

Ще духа сдържан, покрай северните планински скатове - краткотрайно мощен и стремителен юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните региони ще стартира да се ориентира от северозапад.

Жълт код е разгласен за областите Враца, Монтана и София-област. 

Температурите още малко ще се покачат и оптималните бъдат сред 26 и 31 градуса, малко по-високи в регионите чувствителни на южен вятър.

В планините ще бъде най-вече слънчево . В утринните часове по върховете видимостта краткотрайно ще е понижена. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се усили, а по здрач и ще превали. Ще духа мощен, по високите елементи и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22 градуса, на 2000 метра - към 15 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево . Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22-25 градуса по северното крайбрежие до 26-27 градуса по южното. Температурата на морската вода е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, ще продължи да се намалява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР