Днес в центъра на София ще се проведе четвъртото издание

...
Днес в центъра на София ще се проведе четвъртото издание
Коментари Харесай

„Великото народно въстание“ 4 е днес

Днес в центъра на София ще се организира четвъртото издание на антиправителствения митинг Велико национално въстание ”, съобщи БГНЕС. От така наречен Отровно трио приканват митинг иращите да се съберат в 17:00 ч. при фонтана пред Президентството.

В гражданското неодобрение се чака да се включат хора с изключение на от София, само че и от редица градове и села на страната. „ Ние няма да се откажем в никакъв случай от правото да бъдем свободни! ”, споделят от адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян от „ Отровното трио ” в апела си към жителите.

Досега се организираха три огромни митинг а в столицата, озаглавени като велики национални въстания, които събраха хиляди българи в така наречен „ триъгълник на властта ”.

Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съответства с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседаваше за пръв път в новата си постройка – някогашния Партиен дом. Тогава се стигна до конфликти сред полицията и митинг иращите в късните часове на деня. Имаше доста арестувани, а също по този начин потърпевши публицисти, задграничен посланик и елементарни жители, които нямаха нищо общо с митинг а. Второто „ Велико Народно въстание ” мина спокойно, без принуждение.

Третото беше на 22 септември и неслучайно се състоя точно в Деня на Независимостта. Тогава италианска оперна певица изпя пред множеството българския химн. Протестът мина спокойно като се изключи къс опит за напрежение при остарялата постройка на Народното събрание, където митинг иращите не бяха позволени от кордон служители на реда и жандармерия да преминат към храм-паметник „ Св. Александър Невски ” и паметника на Незнайния войник.

Отзвукът от митинг ите доближи до всички огромни западни медии и такива оттатък океана. Хиляди българи, живеещи в чужбина, също показват поддръжката си и до момента проведоха редица митинг ни акции в страните, в които са мигрирали.

Европейските институции също обърнаха внимание на митинг ите у нас и те откриха място в отчета на Европейската комисия за върховенството на закона в страните-членки на Европейски Съюз.

Гражданите митинг ират в продължение на 86 дни с искане за оставката на премиера Бойко Борисов, на цялото държавно управление, на основния прокурор Иван Гешев и осъществяване на незабавни предварителни и почтени избори. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР