Днес в телефонен разговор с принца и премиер на Саудитска

...
Днес в телефонен разговор с принца и премиер на Саудитска
Коментари Харесай

Китай и Саудитска Арабия ще продължат с общите усилия за подобряване на отношенията между страните в Близкия изток

Днес в телефонен диалог с принца и министър председател на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман китайският ръководител Си Дзинпин съобщи, че наскоро с общите старания на Китай, разговорът сред Саудитска Арабия и Иран в Пекин е минал сполучливо и са били реализирани значими резултати, които са от изгода за подобряването на връзките сред двете страни, усилването на единството сред страните в Близкия изток. Това се е трансформирало и в модел за облекчаването на напрежението в региона.

Международната общественост даде висока оценка за постигнатите резултати, с помощта на които връзките сред страните в района се усъвършенстват доста. Това демонстрира, че разрешаването на разликите посредством разговор дава отговор на общото предпочитание на съответните нации, както и на всички страни. Си Дзинпин изрази вяра Саудитска Арабия и Иран да поддържат другарството и да продължат с напъните за по-нататъшното възстановяване на връзките.

Мохамед бин Салман благодари за напъните на Китай за подобряването на връзките с Иран, което сподели какъв брой виновна страна е Китай. Саудитска Арабия високо цени значимата и градивна роля на Китай в интернационалните и районни работи, сподели той, добавяйки, че Пекин е значим сътрудник на Рияд и Саудитска Арабия има предпочитание да работят дружно за усилването на съдействие в бъдеще.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР