Днес в Свищов стартира изпълнението на проект Енергийна ефективност на

...
Днес в Свищов стартира изпълнението на проект Енергийна ефективност на
Коментари Харесай

С 400 000 лева ремонтират и санират детска градина „Чополино“ в Свищов

Днес в Свищов започва осъществяването на план „ Енергийна успеваемост на постройката на детска градина „ Чиполино “ . Той ще се осъществя с безплатна финансова помощ от Национален поверителен екофонд /НЕДФ/.

Детската градина е едно от най-старите детски заведения на територията на общината. Сградата, в която се обитава детската градина е обществена общинска благосъстоятелност, строена 1974 година. Към момента в детското заведение се образоват общо 140 деца , разпределени в две яслени и четири култивиран групи . За тях се грижат общо 31 индивида личен състав, от които 23 учители, четири медицински сестри, един възпитател и три детегледачки.

Основната цел на плана е ориентирана към възстановяване, възобновяване и модернизиране на просветителната инфраструктура в постройката, като плановото предложение планува действия и ограничения, ориентирани към обезпечаване на удобна, новаторска и съвременна, енергийно ефикасна и функционална просветителна инфраструктура .

В пакета от ограничения са заложени: топлоизолация на външните стени; топлоизолация покрив ; топлоизолация на под; мярка за икономисване на енергия при генериране на топлота и вентилация, която планува замяна на горивната база и прекосяване от отопление на нафта на пелети, посредством замяна на горелката; опция за оползотворяване на сила от ВЕИ, посредством създаване на слънчеви системи за БГВ, включващи 8 броя слънчеви панели, захранващи бойлери с две серпентини; доставка и монтаж на два самостоятелни рекуператори, за подов монтаж, които да обезпечават нормативно изискуемите количества обработен свеж въздух ; доставка и монтаж на система за енергиен мениджмънт, която ще обгръща 3 измервателни точки.

Повишената енергийна успеваемост на постройката ще докара до повишение на мотивацията на децата , възстановяване на просветителните резултати и не на последно място до понижаване на разноските за енергоносители и по-ефективното им ръководство .

Проектът директно ще способства за възстановяване качеството на обучение , образование и грижи, полагани в детското заведение, осигурявайки сигурна, осъвременена и налична среда за децата, съответстващи с европейските условия.

Изпълнението на плановите действия ще разреши на Община Свищов да насочи своите лимитирани бюджетни запаси към осъществяването на други инфраструктурни обекти , за които целевата група – жителите на общината смятат, че са предпочитани.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР