Днес в сутрешния блок на живо по БТВ имаше дебат

...
Днес в сутрешния блок на живо по БТВ имаше дебат
Коментари Харесай

Позиция на Станимир Станчев след дебата по БТВ

Днес в утринния блок онлайн по БТВ имаше спор за Русе, в който четирима от главните претенденти за кмет на община Русе - Пенчо Милков от Българска социалистическа партия, Иван Иванов от ГЕРБ, Рена Стефанова от ПП-ДБ и Златан Златанов от Възраждане, отхвърлиха присъединяване. Тримата участници в дебата пък са определени на база на псевдосоциологически критерии, което докара до псевдо спор.

Въпреки че такива събития са елементарна процедура в предизборни интервали, изненадващо тези четирима претенденти не одобриха поканата за спор. Но за какво? От Българска социалистическа партия взеха решение да изпратят претендента на съдружния си сътрудник от Вътрешна македонска революционна организация, тъй като точно те 4 години направиха толкоз „ прелестен “ града благодарение на съратници от целия набор.

С този позорен акт към русенци от страна на претендентите за кметове стана ясно за какво Съюз на демократичните сили се явяваме независимо на локалните избори в Русе.

Колко време ще е нужно, с цел да измислят в действителност положително опрощение за отхвърли си да вземат присъединяване? Аз имам и друго предложение – дебатът може да се направи в нашия град – има не малко места, ще поканим всички медии, в това число и самостоятелните да отразят. Ще бъде отворен и за публика, всеки с опция да насочва въпроси.

Отказът от присъединяване в предизборния спор е пренебрежение към процеса и русенци. Дебатът може да бъде извънредно изострен, като претендентите би трябвало да могат да носят на рецензия, да дават отговор на неуместни въпроси и да изразят ясна позиция. Очевидно и четиримата претенденти желаят да избегнат тези опасности. Явно се усещат неподготвени в личните си качества да се оправят с този тип състезание.

Другата допустима причина е незадоволително добра подготовка на претендентите. Явно и четиримата имат терзания и са несигурни да изложат своите позиции, хрумвания и оферти пред феновете и разчитат единствено на имиджа, който им градят. И дали едно сходно присъединяване няма да има отрицателно влияние върху тяхната акция?

Най-вероятната причина за отвод от дебата е обвързвана със скритите политически съглашения и сглобки. Не е загадка, че две от партиите – ГЕРБ и Българска социалистическа партия имат ползи, които се извършват зад кулисите. Затова и претендентите на двете партии желаят да се предпазят от несъразмерни конфликти с „ съперниците “ си.

Независимо от претекстовете, отводът на четиримата претенденти от присъединяване в предизборния спор оставя въпроси и изрично ще повлияе върху гласоподавателите.

Крайното решение обаче е в ръцете на русенци, които имат властта да дефинират резултатите на изборите на 29 октомври. Моят съвет е всеки един да излезе и да гласоподава за бъдещето ни – на нас хората и на нашия обичан град.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР