Днес в сутрешния блок на БТВ се проведе първи предизборен

...
Днес в сутрешния блок на БТВ се проведе първи предизборен
Коментари Харесай

Маркет линкс: Ако изборите в Благоевград бяха днес - балотаж между Илко Стоянов и Николай Шушков

Днес в утринния блок на БТВ се организира първи избирателен политически спор за локалните избори. Един против различен застанаха кандидатите за кметския пост в Благоевград.  

Ако изборите бяха през днешния ден, преди всичко щеше да е сегашния кмет на Благоевград Илко Стоянов, повдигнат от предприемчив комитет, с 24%, а дружно с него на балотаж отива някогашният регионален шеф и някогашен зам-регионален министър Николай Шушков, също повдигнат от предприемчив комитет, който взима 17% от гласовете. След тях остават Методи Байкушев, повдигнат от " Продължаваме промяната - Демократична България " и Атанас Камбитов, повдигнат от предприемчив комитет. Това сочат данните на социологическо изследване на " Маркет линкс ", показано по време на дебата за града.  



Експресното районно изследване на " Маркет Линкс " демонстрира още, че 54% от интервюираните чакат да се открият нови работни места. Повече бистрота в ръководството на града е нужна съгласно 44%. С съвсем равна тежест в изследването са идващите две задания пред новия кмет - задържане на младежите в града и битката с корупцията - надлежно с 35% и 34% от отговорите в анкетата. Подобрения в градската инфраструктура чакат над 30% от хората, които са отговаряли на въпросите на социолозите, съгласно 24% би трябвало да се направи повече за непорочност в града, непорочност на въздуха и водите. 

Експресно районно изследване е извършено измежду 400 имащи право на глас в община Благоевград, по поръчка на БТВ в интервала 29-ти септември-2-ри октомври и по методите на пряко-лично изявление и телефонна анкета.

Гостите влязоха в спор за промишлеността на града. " По време на моя непълен мандат от две години отвори предприятието „ Оттобок “, което даде към 500 работни места ", сподели Илко Стоянов. Независимият претендент Николай Шушков също предложи своите решения. Той бе безапелационен, че в града могат да се открият сред 5 до 7 хиляди работни места, само че стопанската система не са единствено предприятията, а и приветливата градска среда, стандарта на живот, културата, спорта, заниманията.

В качеството си на някогашен зам.-кмет и регионален шеф на града той уточни мястото, което е най-подходящо за развиване на индустриална зона - региона на р. Струма около автомагистралата и Е79. „ В актуалните трендове всяко работно място, което е на 30-ина минути от мястото на живеене, е работно място на твоето обитаемо място. Така че би трябвало да преглеждаме зоната сред Благоевград, Симитли до Дупница като огромната икономическа зона на Югозападна България “, сподели Шушков

Според него индустриалната зона, за която Илко Стоянов приказва, не може да се осъществя, защото страната си претендира назад за парцела, който е предоставила на общината. Причината по тази причина е, че общината не е изпълнила условията на този терен до 17 ноември 2021 да построи Експо център и изложбена зала. Това е голяма пропусната изгода за хората на Благоевград съгласно Николай Шушков. 

Той подсети, че като регионален шеф е спрял друга идея на кмета Илко Стоянов – върнал е решението за аквапарк Бачиново и по този начин е предотвратил непрозрачното изхарчване на милиони от парите на благоевградчани. По закона за вдишване на общински дълг сходен заем може да се желае само от кмета, а не от общински съветници. Внесеното искане от името на общинските съветници демонстрира, че или кметът не познава законите, или има нещо подозрително в плана, откакто Илко Стоянов не застава с подписа си зад него.

Кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев акцентира на потребността от задържане на хората в Благоевград. " Инвеститорите не идват по две аргументи. Първо, тъй като нямат доверие в локалната власт, дали става въпрос за индиферентност, непросветеност, или корупция, аз не зная. Трябва да се увеличи доверието и да има хора, които да отидат при вложителите и да вземат участие във конгреси. Имаме проблем с фрагментите. Трябва да влагаме в образованието. ", сподели още той. 

Николай Шушков от своя страна го попита по какъв начин тъкмо счита да направи това. " Вие сте повдигнат от ръководещата партия, която виждаме какво прави сега. Такова ли ще бъде вашето отношение към проблемите на благоевградчани, които желаят правдивост и бъдеще за нашите деца? “, попита го Шушков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР