Днес в сутрешните часове на места в равнините и низините

...
Днес в сутрешните часове на места в равнините и низините
Коментари Харесай

Топло време с температури около 10° на Бъдни вечер

Днес в утринните часове тук-там в равнините и низините видимостта ще е понижена. От запад облачността още веднъж ще се усили. Привечер и през нощта против Коледа тук-там, основно в североизточната половина от страната ще превали дъжд. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската низина сдържан запад-югозападен вятър. Минимални температури сред минус 2° и 3°, оптимални - сред 7° и 12° , в София към 9°.

По Черноморието в утринните часове в обособени региони видимостта ще бъде понижена. През деня облачността ще се усилва и вплътнява. Привечер ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е забележителна. На места в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра – дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 0°.

В неделя облачността ще се раздра и ще намалее, вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а дневните - сред 8° и 13°.

В понеделник и вторник ще остане топло. Сутрин тук-там в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност, които в западната част от Дунавската низина и в обособени региони в Източна България ще се задържат по-дълго и там температурите ще остават до 6°-8°, в останалите региони ще са най-вече сред 10° и 15° . Предимно слънчево ще бъде в планините и планинските региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР