Днес в сутрешните часове на места в низините и около

...
Днес в сутрешните часове на места в низините и около
Коментари Харесай

Облаци нахлуват от изток следобед, температурите - до 24 градуса


Днес в утринните часове тук-там в низините и към водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. През деня облачността от изток ще се усилва и след обяд ще е по-често забележителна. На места в югоизточната половина от страната ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 19 и 24 градуса, за София - към 19, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Атмосферното налягане e по-високо от междинното за октомври и денем ще се задържи съвсем без смяна.

В планините облачността ще е раздрана, в масивите от източната половина от страната – най-вече забележителна. На места в Източните Родопи, Сакар и Странджа ще превали. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до плевел вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра - към 6.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там, основно по южното крайбрежие, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изто-североизтик. Максимални температури на въздуха ще са 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 20. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР