Днес в Страсбург ще се състои вторият кръг преговори между

...
Днес в Страсбург ще се състои вторият кръг преговори между
Коментари Харесай

Русия с голямо военно учение в Крим, Румъния - най-уязвимата страна при евентуална атака

Днес в Страсбург ще се състои вторият кръг договаряния сред Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз за назначението на европейски основен прокурор, откакто полемиките предходната седмица приключиха без резултат, оповестява в. " Гъндул ", като отбелязва, че конкуренцията е сред румънката Лаура Кодруца Кьовеши и французина Жан-Франсоа Бонер, показва Българска телеграфна агенция.

Румънският евродепутат либерал Зигфрид Мурешан изясни, че днешните договаряния ще се състоят посредством видеоконференция, както и посредством директна среща сред екип на Екологичен потенциал и Съвета на Европейски Съюз. " Какво следва да се случи? Следващите срещи ще се състоят на 27 март, след това на 4 и 10 април. Срещата на 27 март ще се състои посредством видеоконференция, защото ние, Европейският парламент, ще бъдем в сесия в Страсбург, а Съветът не може да дойде в Страсбург ", уточни евродепутатът от Национално-либералната партия.

" Руснаците симулират бомбардиране на румънската база Девеселу ", написа в. " Адевърул " във връзка широкомащабно обучение на съветските въоръжени сили в Крим. След като разположи в Крим нуклеарните бомбардировачи Ту-22, Москва продължава военните игри в Черно море, като докара над 1500 военни, които правят учения, написа вестникът, като добавя, че за маневрите са мобилизирани стотици самолети и военни хеликоптери, машини вид амфибия и други типове техника.

Според военни източници, представени от " Адевърул ", съветската авиация организира тренировки, целящи да й обезпечат допустимо максимален триумф при възможна офанзива против американския противоракетен щит, ситуиран в базата Девеселу в Южна Румъния. Цитираните източници настояват, че казармата, в която е ситуирана американската част, е възпроизведена в действителни размери от леки материали, с цел да може съветските водачи да се усъвършенстват при допустимо най-реални условия.

Вестникът припомня, че съветски публични представители " неведнъж са посочвали с пръст към Девеселу ", потвърждавайки, че противоракетнитя щит има настъпателен капацитет - нещо, което неведнъж беше отричано от техните румънски и американски сътрудници.

По същата тематика в. " Ромъния либера " написа, че " Русия приготвя парашутисти, които да нападат черноморските страни ", като акцентира, че " най-уязвима при сходна офанзива би била Румъния ". Изданието припомня, че членките на НАТО с изход на Черно море са Турция, България и Румъния, само че " Турция има специфична връзка с Русия ", тъй че единствените черноморски страни, които може да бъдат визирани от сходна офанзива по море, остават Румъния и България. Тъй като Румъния е географски по-близо до Русия, тя е най-уязвимата в тази обстановка, разяснява " Ромъния либера ".

Вестникът отбелязва също, че Румъния има стар морски флот, като съвсем всички военни кораби са " физически и морално амортизирани ", а плануваната покупка на четири нови мултифункционални корвети беше спряна при започване на тази година от министерството на защитата. За обезпечаването на териториалната отбрана на Румъния значим детайл остава обаче наличието на американските военни, показва всекидневникът.

Според известие на министъра на защитата Габриел Леш над 500 военни от сухопътните сили на Съединени американски щати дружно с бойна техника са пристигнали този месец в Румъния и ще останат на територията на страната два месеца.

В. " Гъндул " цитира генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който съобщи по време на посещаване в Грузия, че Севрноатлантическият алианс е засилил военното си наличие в Черно море, в това число в Румъния, като реакция против " нападателните " дейности, подхванати от Русия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР