Днес в страната бяха регистрирани 10 528 случая за едно

...
Днес в страната бяха регистрирани 10 528 случая за едно
Коментари Харесай

Заразата от Covid-19 се завръща с пълна сила в Гърция

Днес в страната бяха регистрирани 10 528 случая за едно денонощие

Сериозно безпокойствие провокира очертаващият се нов растеж на случаите на ковид в Гърция, изключително предвид на летния сезон и високите температури, които благоприятстват обществените контакти, оповестява телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

Днес в страната бяха регистрирани 10 528 случая за едно денонощие, като епидемиологичната обстановка на някои острови се счита за изключително тревожна поради високия дял на позитивните проби.

Столицата Атина е в „ алената “ зона, като 6493 от днешните случаи са открити в нейния регион.

През седмицата сред 13 и 19 юни на остров Миконос процентът на позитивните проби е бил 59,89, на Санторини – 33,51, а на Милос – 32,31.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис обаче съобщи, че нарастването на случаите е под надзор. Пред държавната телевизия ЕРТ той сподели, че Гърция е била последната страна в Европа, която е отменила рестриктивните мерки. Според него разпространяването на ковид е на талази, като тези, които са през лятото, до момента постоянно са били по-умерени и не са водили до огромен брой тежки случаи. Плеврис сподели, че броят на интубираните пациенти към този момент съвсем година е двуцифрен, системата на опазването на здравето не е под напън и не се чака нарастване на хоспитализациите през лятото. „ В този миг няма никаква причина за връщане на ограниченията, тъй като случаите ни интересуват в композиция с натиска върху системата на опазването на здравето “, сподели гръцкият здравен министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР