Днес в столицата на Украйна се провежда първата среща на

...
Днес в столицата на Украйна се провежда първата среща на
Коментари Харесай

Кулеба: Срещата на външните министри Киев е историческо събитие

Днес в столицата на Украйна се организира първата среща на министрите на външните работи на страните от Европейския съюз. Според ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел задачата на тази среща е да показва солидарността и поддръжката на Европейски Съюз за украинския народ. Войната с Русия, съгласно него, съставлява екзистенциална опасност и Европейският съюз би трябвало де работи, изхождайки от това, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Приветствайки участниците в срещата, ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба сподели, че тази среща изпраща доста значим сигнал.

" Това е историческо събитие, защото за първи път Европейският съвет по външни работи заседава отвън сегашните си граници, границите на Европейския съюз, и в това време в бъдещите граници на Европейския съюз. Това единствено по себе си към този момент е сигнал - сигнал за поддръжка, неразделната поддръжка, която Европейският съюз дава на Украйна и за която сме извънредно признателни, " съобщи Кулеба

В същото време Кулеба не се съгласи с мнението, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна отслабва. Според него невключването на помощта за Украйна в изключителния закон за американския бюджет, признат за идващите 45 дни, с цел да се предотврати затваряне на държавното управление, макар и тъжно за Киев, към момента е еднократно събитие, а не доказателство за систематична смяна в отношението на Вашингтон към тази война.

Както сподели ръководителят на украинското външно министерство, Киев е в контакт както с републиканците, по този начин и с демократите в американския Конгрес и драмата към приемането на закона за бюджета предходната събота е по-скоро " случай ".

" Не считаме, че поддръжката на Съединени американски щати е намаляла... тъй като Съединените щати схващат, че залогът в Украйна е доста повече от Украйна. Става дума за непоклатимост и предсказуемост в света и по тази причина имам вяра, че можем да намерим нужните решения, " съобщи още Кулеба

Според него украинското държавно управление работи в тясно съдействие с представители на двете политически сили в Конгреса, като подсигурява, че сходен " случай " няма да се случи още веднъж " при никакви условия ".

Думите на украинския министър идват на фона на възходящите търкания във Вашингтон по отношение на даването на помощ на Украйна, на първо място военна.

Докато множеството законодатели както в Републиканската, по този начин и в Демократическата партия мощно поддържат продължаването на поддръжката за Украйна по всевъзможен вероятен метод (всъщност някои от тях остро подлагат на критика администрацията на Байдън, че е прекомерно " скрома " в размера на тази помощ и прекомерно мудна в даването й), някои представители от двете страни на политическия набор, в това число редица евентуални претенденти за президент, са за понижаване на тази помощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР