Днес в столицата . Миналогодишното премина под наслов Горди да

...
Днес в столицата . Миналогодишното премина под наслов Горди да
Коментари Харесай

"Нашето семейство ви кани...":Днес се провежда "София Прайд"

Днес в столицата. Миналогодишното мина под наслов " Горди да бъдем " и събра близо 15 хиляди души. Тази година уредниците избраха фокусът на събитието да е върху фамилията.

" Акцентирахме върху тематиката за фамилията, тъй като и за нас, ЛГБТИ+ хората, поддръжката от най-близките е безпределно значима и нужна. За страдание, доста по-често от останалите, ние, нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората не получаваме приемане и любов вкъщи, и не срещаме разбирането и поддръжката, за които всеки човек копнее. Затова и вратите на София Прайд 2023 са отворени за тези, които се усещат отхвърлени и неприети ", пишат уредниците.

Събитието е с начален час 14.00, като музикалният концерт пред паметника на Съветската войска ще стартира в 16 ч., а шествието по софийските улици потегля след 19 ч. На концерта преди шествието присъединяване ще вземат реализатори като Михаела Филева, Дара Екимова, Рут Колева, Мила Роберт и други


© Георги Кожухаров

" София Прайд " 2022

" София Прайд " ще премине поради следващата серия провокации на крайни националисти и представители на партии като " Възраждане " против събития от календара на прайд.

На 16 юни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещна с представителите на организационния комитет на прайда и увери, че всички ограничения са заети и " подготовката е направена ". Първата демонстрация от съпътстващата стратегия на " София прайд " - прожекцията на кино лентата " Близо ", в София от митинг на крайни националисти.

Контра-събитие: И тази година паралелно със " София Прайд " ще се организира така наречен поход под наслов " Шествие за фамилията ", проведен от съдружие " Род " и Младежки закостенял клуб. Походът ще стартира в 14 ч. пред храм " Св. Неделя " и ще приключи с концерт пред храм " Св. Седмочисленици ", в който ще вземат участие Деси Добрева, Веси Бонева, Пламен Мирянов и други

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР