Днес в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна

...
Днес в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна
Коментари Харесай

Антон Божков с първи думи от съдебната зала, ето какво каза адвокатът му

Днес в Специализирания углавен съд беше импортирано искане от страна на Специализираната прокуратура за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Антон Божков.

Това оповестиха от пресцентъра на Специализирания углавен съд. Той е упрекнат за пране на пари по предписание на ръководената от Васил Божков проведена незаконна група. В съда пристигна и брачната половинка на Антон Божков - Ива Софиянска, която изрично отхвърли всевъзможни мнения пред журнлистите, съобщи Новини бг.

Адвокати на Антон Божков са Даниела Доковска и Явор Хайтов. В началото на правосъдното съвещание двамата желаеха още време, с цел да се срещнат с материалите по делото. Магистратите утвърдиха тяхната молба и отложиха началото на съвещанието за 17.20 часа.

В началото на делото от прокуратурата помолиха Специализираният съд да вземе най-тежката мярка по отношение на Антон Божков. Според държавното обвиняване са налице са изискуемите предпоставки, че е направил е закононарушението, за което е обвинен, като може да се укрие или извърши друго закононарушение.

Изпирането на пари по предписание на незаконната група ръководена от Васил Божков е тежко съзнателно закононарушение и е наказуемо с отнемане от независимост, прибавиха от прокуратурата.

Антон Божков има присъединяване в съмнителна компания с татко си, а родствената връзка допуска действителна заплаха да се укрие и да извърши друго закононарушение. Самият Васил Божков е в ОАЕ, което навежда на мисълта, че и синът му може да избяга, аргументираха се още от държавното обвиняване.

Адвокат Доковска разгласи, че липсва обосновано съмнение за прането на пари от страна на Антон Божков. Повдигнатото обвиняване е негодно и спорно. Антон Божков е високо просветен човек и няма доказателства, че ще извърши закононарушение.

Той е с чисто правосъдно минало и няма заплаха да се укрие. Веднага, откакто е схванал че е притеглен като обвинен, Антон Божков се е сложил разполагаем на управляващите. Органите на Министерство на вътрешните работи са го уведомили, че има възбрана да напуща страната, откакто е отишъл да си смени персонална карта, съобщи още защитничката на Антон Божков.

"Моля, да не ме задържате под стража ", съобщи само от своя страна обвиненият Божков.

Очаква се съдът да вземе решение за мярката за неотклонение към 19.00 часа.

Антон Божков бе привикан на разпит на 2 март тази година, а по-късно същия ден бе и арестуван. Миналата седмица Апелативният профилиран углавен съд върна в ареста брачната половинка на предприемача Васил Божков Елена Динева. Магистратите решиха, че Динева е общественоопасна и е знаела за закононарушенията, осъществени от брачна половинка ѝ, упрекнат като началник на проведена незаконна група.

На самия Васил Божков са повдигнати 11 обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и други действия. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди.

Хазартният необут се укрива в Обединените арабски емирства, като България към този момент изпрати документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът дефинира мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му - Георги Попов, в случай че двамата бъдат върнати на българска територия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР