Днес в София ще се проведе форум за детска онлайн

...
Днес в София ще се проведе форум за детска онлайн
Коментари Харесай

Форум: Родителска среща - От нас зависи представя заплахите пред децата в интернет

Днес в София ще се организира конгрес за детска онлайн сигурност Форум: Родителска среща - " От нас зависи ".

Организатор на първия наставнически конгрес, отдаден на детската онлайн сигурност, е Теленор в партньорство с Центъра за безвреден интернет, Асоциация Родители и онлайн портала „ Майко Мила! ”. Форумът ще се организира на днешната дата от 10.00 до 16.00 часа в Sofia Event Center. Той е част от съпътстващата стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и е закриващото събитие на първото издание на Дните на дигитално-медийната просветеност в България.

Целодневното събитие е под надпис „ От нас зависи “ и има за цел да показа на родителите заканите, пред които са изправени децата в интернет, и методите за тяхното превъзмогване. Родителската среща ще събере на едно място специалисти, които ще показват какви са провокациите на цифровата епоха, какви са цифровите потребности и ползи на децата.

„ Подрастващите употребяват интернет все по-често, все по-рано и все по-мобилно, като междинната възраст, на която стартират да употребяват интернет, е 8 години. Те най-често влизат в онлайн света за пръв път на към 7 години, което е с 3 години по-рано в сравнение с през 2010 година ”, споделя Георги Апостолов, координатор на Центъра за безвреден интернет. „ Но по-притеснителното е, че българските деца все по-често попадат на нездравословно наличие в интернет. Около 15% от тях споделят, че през последната година са били обезпокоени или уплашени от нещо, което са видели онлайн, което е растеж с към 10% по отношение на 2010 година Вероятността това да се случи се покачва с възрастта на децата, само че повишаването по отношение на 2010 година е годно за всички възрасти “, добавя Апостолов.

Във форума присъединяване ще вземе и началникът на отдел „ Трансгранична проведена престъпност “ към ГДБОП Явор Колев, който ще приказва по темета „ Педофилите в интернет ”. Според последното изследване, извършено през предходната година от Центъра за безвреден интернет, една трета от интервюираните деца са общували онлайн с човек, който не познават, а една пета от тях са се срещали онлайн с човек, с който са се срещнали в интернет пространството. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР