Днес в София се провежда 48-ия ден на антиправителствените протести.

...
Днес в София се провежда 48-ия ден на антиправителствените протести.
Коментари Харесай

Пореден ден на недоволство: Как се развива протестът?

Днес в София се организира 48-ия ден на антиправителствените митинги. Недоволните се събраха по традиция при Ларгото, обстановката е спокойна. Протестът е малочислен.

Въпреки неприятното време обаче хората се събират, с цел да изразят несъгласието си с властта. Основните претенции остават непроменени, споделят уредниците:

1. Оставка на Борисов! Оставка на Гешев!
2. Дистанционно и машинно гласоподаване!
3. Предсрочни избори!
4. Свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията!

Протестиращите разискват предлагането за план на ГЕРБ за нова Конституция и свикването на Велико национално заседание.

Въпреки, че въпросът е от целта на стачкуващите, те не желаят сходни радикални дейности да се подхващат от сегашните ръководещи.

Днес от ГЕРБ започнаха съвещания с парламентарно показаните партии. Първите срещи бяха с Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, които са и съдружни сътрудници на партията на Борисов. Предстоят срещи и с депутатите, нечленуващи в ПГ. От Българска социалистическа партия все още отхвърлят да вземат участие в дебатите и на собствен ред предизвикаха среща със експерти по конституционно право.

Междувременно огромният митинг с обсада за началото на новата сесия на Народното събрание е плануван за 2 септември. Организаторите от Отровното трио даже лансираха концепцията да има код за обличане по време на акцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР