Днес в София президентът Румен Радев откри международна конференция Зелената

...
Днес в София президентът Румен Радев откри международна конференция Зелената
Коментари Харесай

Президентът Радев призова за национална енергийна стратегия

Днес в София президентът Румен Радев откри интернационална конференция " Зелената договорка - нововъведения, вложения и обективен преход ". Той се срещна с еврокомисаря по доближаване и промени Елиза Ферейра, която от през вчерашния ден е у нас.

По думите на президента зелената договорка няма опция и би трябвало да се случи. Според президента България би трябвало да резервира автономността на енергийната ни система. Призова и за разработване на национална енергийна тактика.

" Индустриите, които отделят доста въглеродни излъчвания, ще залязват и ще свиват своя принос като източник на занаят ", сподели Елиза Ферейра - еврокомисар по доближаване и промени.

" За мен като президент, ние би трябвало да напрвим всичко допустимо да запазим автономността на нашата енергийна система, да използваме в оптималната степен нашите естествени дадености като високопланински води, геотермали, слънце и вятър, да използваме нашите достижения все още като технологии, изключително в региона на нуклеарната енергетика, да използваме големия потенциал и към този момент създадени научни разработки на нашите учени ", съобщи от своя страна президентът Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР