Днес в следобедните часове отново ще превали и прегърми. Привечер

...
Днес в следобедните часове отново ще превали и прегърми. Привечер
Коментари Харесай

В следобедните часове отново ще превали и прегърми

Днес в следобедните часове още веднъж ще превали и прегърми. Привечер в множеството региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. В Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан. Максималните температури ще са сред 21° и 26°, по-ниски по Черноморието.

Утре ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд, основно над Северозападна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали дъжд. Ще има и гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°. През нощта против вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, в доста региони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

И в планините след обяд тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин мощен до плевел вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Типично пролетно ще бъде времето и в Западна и Централна Европа - с краткотрайни, тук-там интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевични стихии.В по-голямата част от Южна Европа ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно в Централното Средиземноморие. Над северната част от Балканите ще превали.

У нас във вторник към момента в Южна България и крайните източни региони ще има валежи. В сряда денят ще стартира със слънце, само че още към обяд над западните региони, по-късно и над останалата част от страната ще превали и прегърми. В четвъртък още веднъж ще превалява, а дневните температури в доста региони ще остават под 20°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР