Днес в сградата на РИОСВ-Варна се проведе публично обсъждане по

...
Днес в сградата на РИОСВ-Варна се проведе публично обсъждане по
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна организира публично обсъждане по изпълнението на Плана за управление на природен парк Златни пясъци

Днес в постройката на РИОСВ-Варна се организира обществено разискване по осъществяването на Плана за ръководство на естествен парк " Златни пясъци “, показано от Дирекция на естествения парк. Това оповестиха от пресцентъра на службата за Varna24.bg .

Съгласно наредбите на Закона за предпазените територии е належащо провеждането на обществени разисквания за осъществяване на проектите за ръководство на националните и естествените паркове. Природен парк " Златни пясъци “ попада в териториалния обсег на РИОСВ-Варна и за същият е признат План за ръководство с Решение № 460/20.06.2011г. на Министерски съвет. На срещата участваха представители на РДГ-Варна, ОД Земеделие-Добрич, Търговско предприятие ДГС-Варна, " Златни пясъци “ АД, СИДП ДП-Шумен, Община Аксаково, Община Варна, РИОСВ-Варна.

Съгласно показания доклад от управлението на парка Планът за ръководство на Политическа партия " Златни пясъци за 12 година интервал от 2011-2023г. в това число, е изпълнен с реализиране на 3 основни и 4 второстепенни цели. Главните цели са: запазване и възобновяване на предпочитани естествени местообитания и типове с консервационна стойност; запазване на национална археологическа недвижима културна полезност " Аладжа манастир и катакомбите “; адаптиране на зоната с обектите за настаняване и обслужване за задачите на Природния парк; усъвършенстване границите на парка с включване на представителни местообитания и ограничение на мощния урбанистичен напън от всички поски към Политическа партия " Златни пясъци “.

Изпълнени са 42 действия на стойност 2 628 837 лева, по 7 работни стратегии финансирани с безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия " Околна среда 2007-2013 “, Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 “ и по стратегия LIFE 2009-2010 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР