Днес в сградата на Община Борован, по инициатива на кмета

...
Днес в сградата на Община Борован, по инициатива на кмета
Коментари Харесай

Десислава Tодорова събра кметовете на Враца и Вършец на работна среща по учредяване на МИГ

Днес в постройката на Община Борован, по самодейност на кмета инж. Десислава Тодорова, се организира работна среща по отношение на подписан Административен контракт № РД 50-46/15.03.2023 година за даване на безплатна финансова помощ по процедура BG06RDNP001-19.610 за асортимент на планове за подготвителни действия по подмярка 19.1 " Помощ за подготвителни действия “ от мярка 19 „ Водено от общностите локално развиване “ по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година
На срещата участваха кметът на Община Враца Калин Каменов, на Община Вършец инж. Иван Лазаров, заместник-кметове, представители на съдружие " ВРИТСП ", съдружие " Местна самодейност за Вършец ", национални читалища, специалисти и други Целта на срещата беше да се обсъдят дейностите в границите на план „ Подготвителни действия за основаване на МИГ " Борован – Враца – Вършец. “ 
След регистрация на всички участници инж. Десислава Тодорова откри публично срещата и приветства гостите. Тя показа в резюме главните действия, които предстоят да бъдат изпълнени във връзка подписания контракт за основаване на тристранната група сред общините Борован, Враца и Вършец. Тодорова акцентира, че МИГ ще работи за устойчивото развиване на целевата територия, представлявайки ползите на общността, отчитайки присъщите потребности и капацитет, както и съответните обществени и културни характерности, като преценява локалната еднаквост и локалните конкурентни преимущества.
Обсъдено бе правенето на тактика за ВМОР за интервал 2023-2027 година, която ще цели средносрочно и дълготрайно социално-икономическо развиване на територията на трите общини. За задачата ще се провеждат осведомителни и работни срещи сред общините-партньори.
На срещата се взеха значими решения по отношение на плана за създаване на бъдещия МИГ. Чрез тази локална инициативна група ще се даде опция, както на бизнеса, по този начин и на всички локални поданици – аграрни стопани, занаятчии, дребните предприятия, неправителствените организации, общинските администрации, които посредством своето подсилване и стабилизиране ще допринесат за развиването на района.
Предстои кметът на Община Борован да показа пред своите съграждани по-подробно концепцията на и задачите на новосформираната локална инициативна група.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР