Днес в Русия се състоя първата кралска сватба след болшевишката

...
Днес в Русия се състоя първата кралска сватба след болшевишката
Коментари Харесай

Симеон гост на сватбата на века, Путин я бойкотира ВИДЕО

Днес в Русия се състоя първата кралска женитба след болшевишката гражданска война през 1917 година, свалила монархията Романови, като аристократи пътуваха от цяла Европа за обилната гала.

Великият княз Георги Михайлович Романов, на 40 години, и неговата италианска избраница Виктория Романовна Бетарини, на 39 години, бяха венчани в катедралата " Свети Исаак " в някогашната имперска столица Санкт Петербург.

Стотици задгранични посетители отпътуваха за втория по величина град на Русия за православната християнска гала, в това число кралски особи от 20 страни като последният цар на България, Симеон Сакскобургготски, последният цар на Египет и Судан, Фуад II и принцеса Леа от Белгия, оповестява Агенция Франс Прес.

Списъкът с посетители от към 1500 души включваше други известни имена като Константин Малофеев, монархист и милиардер, непосредствен до Кремъл, и говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Бетарини одобри православната религия предходната година.

Младите шаферки, облечени в оранжево, носеха воала на булката с герба на Руската империя, бродиран в злато. Бетарини носеше също диадема, инкрустирана с диаманти, направена от бижутерите от висок клас " Chaumet ".

Заобиколени от свещеници в златни одежди, Романов и Бетарини сияеха, до момента в който митрополит Варсофоний от Санкт Петербург и Ладога извърши благословията.

„ Щастливи сме, че обичате Русия и участвате в благотворителни планове “, сподели той.

Церемонията включваше замяна на сватбени пръстени, направени от " Фаберже ". Бижутерската къща за първи път основава сватбени пръстени за членове на семейство Романови " отпреди съветската гражданска война ".

Някои дами носеха дизайнерски шапки и кожи, а някои от мъжете казашки униформи, украсени с медали.

Наталия Григорович, потомка на Иван Григорович, финален военноморски министър на царска Русия, дефинира церемонията като „ трогателна “.

„ Сърцето ми се радва “, добави тя.

След церемонията почетният часовой, носещи мечове, поздрави младоженците, до момента в който се целуваха пред катедралата.

Повече от 500 посетители са поканени да участват на сватбената вечеря в Музея на етнографията в града по-късно през днешния ден.

Последната женитба в Русия на правоприемник на Романови е тази на Николай II и Александра преди 127 години.

Преди церемонията Романов сподели, че двойката е избрала да се ожени в Санкт Петербург, тъй като това е първото място в страната, където фамилията се завръща при започване на 90-те години.

Санкт Петербург е „ историята на Русия “, добави той, „ историята на Къщата на Романови “.

Роден в Мадрид, Романов е наследник на великата княгиня Мария Владимировна Романова, самопровъзгласила се за правоприемник на императорския престол на Русия. Тя е внучка на великия княз Кирил, братовчед на Николай II, последният съветски цар, екзекутиран дружно със брачната половинка си Александра и петте си деца от болшевиките през 1918 година

Погребани след изтезанието им на място, дълго защитавано в загадка от руските управляващи, телата им и тези на децата им са трансферирани през 1998 година в катедралата " Петър и Павел " в Санкт Петербург. Семейството е канонизирано от православната черква през 2000 година като мъченици.

След сватбата младоженците сервираха цветя в катедралата " Петър и Павел ".

Романов, който прекара огромна част от живота си във Франция, приключва Оксфорд и работи в Европейския парламент. Той също по този начин заемаше пост в съветския минен колос " Norilsk Nickel ". Двойката се реалокира в Русия преди три години, като се откри първо в предградията на Москва, преди да се реалокира в центъра на града до Кремъл.

Сега Романов работи по няколко благотворителни плана. Той сподели, че има вяра, че европейските и съветските кралски особи могат да оказват помощ на Москва и Запада да поправят прекъснатите връзки.

" Мисля, че можем да бъдем посланици на благосклонност ", бяха думите му.

Говорителят на Владимир Путин сподели пред кореспонденти, че Кремъл постоянно е пожелавал благополучие на всички младоженци, само че президентът не възнамерява да поздравява двойката.

„ Този ​​брак по никакъв метод не влиза в дневния ни ред “, сподели Дмитрий Песков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР