Днес в Русе се проведе Българо-румънска конференция под наслов Обединена

...
Днес в Русе се проведе Българо-румънска конференция под наслов Обединена
Коментари Харесай

Русе е домакин на Българо-румънската конференция „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“

Днес в Русе се организира Българо-румънска конференция под наслов „ Обединена Европа – веднъж към икономическа сигурност и устойчива интеграция “. Официални посетители на форума са министрите на стопанската система на двете страни Богдан Богданов и Щефан-Раду Опря, посланиците Радко Влайков и Бръндуша Предеску, както и ръководители на търговски камари и клъстъри. В срещата взе участие и Н.Пр. Андреа Икич–Бьом, дипломат на Република Австрия, която е в града от през вчерашния ден.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри събитието в зала „ Европа “ на Доходното здание, като подчертава върху дългогодишната съгласуваност сред двете страни и европейското им развиване.

 „ Русе и Гюргево са образец за ползотворна работа, а общинските ни препоръки от години работят по решаването на общи проблеми. Вярвам в позитивните решения, които могат да вземат ръководствата на двете страни, както и в сигнала за единство, който изпращаме с форума в Русе “, сподели Милков.

Събитието събра ръководителите на търговски камари на двете страни, вложители, представители на задграничния и локалния бизнес. Приоритетна тематика в диалозите бе приемането на България и Румъния в Шенген, логистичните проблеми на границата, които затрудняват освен вложителите и бизнесите в двете страни, само че и цяла Европа. Дискутирани бяха икономическото бъдеще на района, основни инфраструктурни планове, както и положителните практики сред бизнеса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР