Днес в Рудозем испанският гранд „Валенсия“ и местният клуб „Палас“

...
Днес в Рудозем испанският гранд „Валенсия“ и местният клуб „Палас“
Коментари Харесай

Испански футболен гранд ще обучава звезди в Родопите

Днес в Рудозем испанският гранд „ Валенсия “ и локалният клуб „ Палас “ дадоха старт на своето съдействие за образование на футболисти. Училището за звезди ще продължи четири години, а в тренировките по методика на една от най-големите компании за образование по футбол в Европа и Америка Global Premier Soccer се включват към 70 деца.
В формалното показване на програмата, по която ще протече взаимната работа, през днешния ден взе участие кметът на Рудозем Румен Пехливанов, Андонис Влакус - представител на Global Premier Soccer - „ Валенсия " за Югоизточна Европа, координаторът на треньорите на „ Валенсия “ за Южна и Централна Европа Марио Бонич, и президентът на „ Палас " Хайри Шерифов.
Андонис Влакус даде поръчка, че „ Валенсия “ и „ Палас “ ще станат като едно семейство в Рудозем. Той благодари на кмета на Рудозем и на треньора на „ Палас “, с които по думите му споделят идентични фантазии за децата – да им оказват помощ да осъществен своите фантазии.
„ В идващите четири години ще опитаме да създадем тази стратегия най-хубавата в Югоизточна Европа. Ще дадем всички нужни принадлежности на децата, от което имат потребност било то треньорски семинари или разнообразни способи да се развива организацията, с цел да помогнем на децата. Същото нещо, което вършим на всички места “, уточни Влакус.
Той изясни, че футболната школа за родителите е като че ли пращат децата си на учебно заведение.По негово мнение това е второто най-важно нещо в техния живот – преди всичко постоянно е учебното заведение.
„ А в заниманията „ after school “ (след учебно заведение – б.а.) ние им даваме доста значими уроци - по какъв начин да работят дружно, по какъв начин да се социализират, по какъв начин да бъдат виновни за грешките. Ако се направи някаква неточност, да сте наясно, че това ще повлияе на целия тим. Ако се направи нещо положително, ще е положително за целия тим. И също както в учебно заведение това е място, където децата могат да бъдат доста изобретателни. Главният принцип е следният - ние можем да създадем по този начин, че едно шестгодишно дете в действителност да стигне до " Валенсия ". И даже да не е " Валенсия ", най-важното за нас е да помогнем на децата да реализират своите фантазии “, акцентира Андонис Влакус.
С децата ще работят както треньори от Рудозем, по този начин и от други школи от света, а за най-хубавите ще се обезпечат стипендии от чужбина.
„ Това е третото място в България, на което оказваме помощ. Може би едно на 10 000 деца ще отиде във Валенсия. Но ние сме тук да дадем път на открито на всички деца, а това лишава време. За това са нужни най-малко 4-6 години, до момента в който се развие детето до това равнище. Ако това стане - дали в България, Югоизточна Европа, Съединени американски щати или Валенсия, то ще бъде забелязано “, сподели Влакус.
Той добави, че след 16-годишна възраст децата може да отидат в три академии на „ Валенсия “. В същото време да упражняват на най-високо равнище и да бъдат видяни от европейски клубове.
Кметът на Рудозем увери представителите на „ Валенсия “, че този план ще бъде подсилен с всичко допустимо от локалната администрация и се надява от„ Палас " да излязат в международни футболни звезди.
„ Подкрепяме спорта, грижим се за базите на територията на общината, като те надлежно се употребяват от клубовете изцяло безплатно ", уточни Пехливанов.
„ От такива места, като Рудозем излизат най-хубавите приятни изненад. Сигурен съм, че планът ще е сполучлив ", разяснява Марио Бонич.
„ Това дава нови благоприятни условия за нашите деца и е една голяма крачка в развиването на клуба. Този контракт, който подписахме за четири години, ще даде опция за развиване на младите гении, освен от Рудозем, а и от района. В плана могат да вземат участие деца от Смолян, Кърджали и така нататък, единственото условие е да са членове на нашия клуб. Таксата ни е една от най-ниските в страната - 25 лв. ", сподели Шерифов. Той не изключи опцията в най-скоро време да сесъздадат футболни групи на „ Палас " и в други градове, само че първоначално ще притеглят деца в Рудозем.
Автор: Анита Чолакова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР